Pompoenfair 2018

Op zaterdag en zondag 8 en 9 september vindt de pompoenfair weer plaats: dit jaar niet bij Kwekerij Roest, maar op het Bleijkersbolwerk te Brielle. Een ruime streekmarkt, ambachten en ruim 120 soorten pompoenen en kalebassen.

Op de streekmarkt vind je brocante, streekproducten en huis- en tuindeco. Veelal ondernemers uit de regio, soms van wat verder weg vanwege het unieke product. Sommige exposanten laten ter plekke hun ambacht zien zoals de glaskralen blazer, de bakker en de mandenvlechter. Daarnaast zijn diverse activiteiten, ook voor kinderen.

Op zaterdag 8 september is het tevens Open Monumentendag in Brielle. Vanaf het terrein op het Bleijkersbolwerk kun je je deze dag met de paardentram van Manege Stal Flicka naar de boerenmarkt bij Molen ’t Vliegend Hert laten vervoeren en van daar de andere locaties bezoeken in de binnenstad van Brielle.

Het Bleijkersbolwerk is gelegen aan het Scharloo, binnen de vesting van Brielle. Parkeren gaat het best op het parkeerterrein aan de Thoelaverweg. Parkeren is gratis, je loopt in 10 minuten naar het evenemententerrein.