Gevulde flespompoen

Ingrediënten voor 4 personen
2 st. flespompoen
150 gr quinoa
70 gr cranberry’s
60 gr pecannoten
75 gr gorgonzola
1 el appelazijn
1 tl mosterd
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).

Was de pompoenen en halveer ze. Verwijder de pitten.  Breng de pompoen op smaak met peper en zout en drizzle er wat olijfolie overheen. Leg ze in een ingevette ovenschaal en rooster de pompoen in 60 minuten gaar.

Kook in de tussentijd de quinoa zoals op de verpakking vermeld staat. Doe dit in een kom.

Hak de pecannoten en de peterselie grof en voeg dit samen met de cranberry’s bij de quinoa.

Maak een dressing van de appelazijn, 2 el olijfolie, 1 tl mosterd en wat peper en zout. Meng dit door de quinoa.

Haal de geroosterde pompoen uit de oven en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Voeg dit bij de quinoa en roer om.

Vul de pompoen met de quinoa vulling.

Garneer de gevulde pompoen met gorgonzola en serveer meteen.