donderdag 7 december 2023 - 8.46

HalloweenPompoenen

Creatief met pompoenen – Halloween

Evenementen

Belgisch kampioenschap pompoenschieten

13 oktober 2019 – Sinds 2011 vindt naar jaarlijkse traditie in oktober een wel heel ongewoon kampioenschap plaats in pompoendorp Kasterlee: het Belgisch kampioenschap pompoenschieten. Met zelf in elkaar gebokste reuzenkatapulten dagen de deelnemende ploegen elkaar uit om een pompoen zo ver mogelijk weg te slingeren.

Middeleeuwse trebuchet

De reuzenkatapulten hebben iets weg van een middeleeuwse trebuchet. De deelnemers steken dan ook hart en ziel in het bouwen van de constructies. De pompoen zelf weegt zo’n 5 à 10 kilo. Eén van de regels is dat hij niet bevroren mag zijn. Bekijk rechts op deze pagina het wedstrijdreglement.

Randanimatie

Het Belgisch kampioenschap pompoenschieten lokt deelnemers van heinde en ver naar Kasterlee. Traditiegetrouw is het een gezellige bedoening. Plezier, kracht en spektakel verzekerd!

Praktisch

Wanneer: zondag 13 oktober 2019 vanaf 11 uur
Waar: Vorsel/Kalversteert – Kasterlee.