vrijdag 29 september 2023 - 9.24

HalloweenPompoenen

Creatief met pompoenen – Halloween

Evenementen

Grootste pompoenevenement van Nederland in Asten

Van zaterdag 18 tot en met zondag 26 oktober aanstaande zijn er meer dan 23.000 pompoenen te zien tijdens de Pompoendagen bij Museum Klok & Peel. Het thema van de Pompoendagen 2014 is “De Gouden Eeuw”.

Tijdens de 24e Pompoendagen vinden volop activiteiten plaats. Jong en oud zijn dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur welkom in een gezellige wereld vol pompoenen. Er is o.a. een pompoenmarkt, kinderen kunnen hun eigen Halloween pompoen snijden of een kaarsje maken. Ook zijn er reuze pompoenen en donkere tunnels met kunstig uitgesneden verlichte pompoenen. Er is een spannend sprookjesbos en nog veel meer!

Koopvaardijschip

Het thema “De Gouden Eeuw” komt op verschillende manieren naar voren tijdens het evenement. Zo is er een groot koopvaardijschip gebouwd. Tijdens De Gouden Eeuw werden de eerste pompoenen met dergelijke schepen vanuit Amerika naar Europa vervoerd. In het aangeklede bos, dat zich in de museumtuin bevindt, zijn verschillende 16e eeuwse taferelen te zien.

Pompoenmarkt

Met talloze pompoenen zijn diverse creaties gemaakt, die te bewonderen zijn in de hal van het museum en in de museumtuin. Er is meer dan 550 liter pompoensoep gemaakt. Bezoekers kunnen die  proeven. Voor mensen die thuis zelf pompoensoep willen maken, zijn er kant en klare pompoensoeppakketten te koop. Op de pompoenmarkt zijn pompoenen, maar ook pompoenmuffins en -brood te koop.

Reuze pompoenen

Midden in de museumtuin zijn verschillende reuze pompoenen te bezichtigen. Deze zijn zo zwaar dat ze met een heftruck verplaatst moeten worden. Bezoekers worden uitgenodigd te raden welke pompoen de zwaarste is en hoe zwaar deze is. Op de laatste dag van het evenement wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van dit raadspel. Natuurlijk is er ook informatie verkrijgbaar over hoe je zelf een reuze pompoen kunt kweken.
Op woensdag 22 oktober is er een speciale pompoenwedstrijd voor kinderen. Kinderen die die dag een pompoen meenemen naar het museum betalen geen entree (maximaal 2 kinderen per betalende ouder). Zij kunnen die dag hun pompoen aanbieden tussen 12.30u en 13.30u. Er zijn verschillende categorieën, waaronder de grootste, de grappigste, de kleinste en de zwaarste pompoen.
 Check even de website voor meer informatie.