vrijdag 29 september 2023 - 8.37

HalloweenPompoenen

Creatief met pompoenen – Halloween

Recepten

Pompoen Crème Brûlée (2 personen)

Pompoen Crème Brûlée is een eenvoudig, maar elegant dessert met een rijke romige custard en een contrasterende laag zoete harde karamel (gebrande suiker.)

VoorbereidingBereidingstijdTotaal
15 minuten45 minuten1 uur

Ingrediënten
180 ml slagroom
60 ml volle melk
½ theelepel pompoentaartkruiden (koekkruiden)
2 eidooiers
3 eetlepels kristalsuiker
1 eetlepel bruine suiker
snufje zout
¼ theelepel vanillebonenpasta (of vanille-extract)
2 eetlepels pompoenpuree, ingeblikt
1 eetlepel kristalsuiker of grove suiker voor brûlée-topping

Instructies
Verwarm de oven voor op 150 C graden.
Plaats twee creme brulee (souffle) vormpjes in een bakvorm die minstens 5 cm diep is. Zorg ervoor dat de vormpjes elkaar niet raken.
Verhit in een kleine pan de room, melk en pompoentaartkruiden op middelhoog vuur, af en toe roerend, totdat het begint te koken. Haal van het vuur en voeg de zout- en vanillebonenpasta toe. Laat het melkmengsel rusten en laat de smaken 10-15 minuten trekken.
Klop in een middelgrote mengkom (een met een schenktuit zou geweldig zijn) de eidooiers met 3 eetlepels kristalsuiker en bruine suiker. Klop constant en temper de eieren door het hete mengsel langzaam door de eidooiers te laten stromen tot ze volledig gemengd zijn. Voeg de pompoenpuree toe en mix tot gecombineerd.
Verdeel het beslag over de voorbereide vormpjes en verwarm een ​​ketel water tot het kookt voor het heetwaterbad. Plaats de pan met de vormpjes in de oven en giet voorzichtig kokend water in de buitenpan tot het halverwege de zijkanten van de vormpjes komt. Zorg ervoor dat er geen water in de custard terechtkomt.
Bak 40 tot 45 minuten of tot de custard een beetje schudt als je de pan schudt. De custard wordt steviger als hij afkoelt. Haal de vormpjes uit het waterbad en laat ze minstens 30 minuten afkoelen op een rooster. Bedek elk met plasticfolie en zorg ervoor dat de film het oppervlak van de custard niet raakt. Koel minimaal 2 uur of maximaal 24 uur.
Als u klaar bent om de crème brûlée te serveren, verwarmt u uw oven voor om te grillen of gebruikt u een crème Brûlée brander. Haal het plastic folie van de custards en besprenkel met voldoende kristalsuiker om de bovenkant te bedekken. Draai de vorm zodat de suiker het hele oppervlak van de custard bedekt. Gooi de overtollige suiker weg, zodat er een dunne laag overblijft die de custard volledig bedekt.
Rooster of brand de suiker tot hij goed bruin en gesmolten is. Laat de crème brûlées een paar minuten afkoelen, serveer en geniet ervan!