Pompoen soep

Ingrediënten
1 pompoen
1 sinaasappel
1 appel
1 wortel
1 rode ui
2 groente bouillonblokjes
1 knoflookteentje
1 stuk verse gember (2 cm)
1 liter water
olijfolie

Bereidingswijze
Maar de groente schoon. Schil en halveer de pompoen, verwijder de pitten en snij in grove blokken. Snij de wortel in fijne stukjes. Pel en snipper de rode ui en knoflook. Schil de gember en snij deze fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in stukken. Pers de sinaasappel en houd het sap even apart.

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember ongeveer 3-4 minuten op een laag vuur. Voeg de pompoen en wortel toe en bak deze 5-6 minuten mee op een hoog vuur.

Voeg het water, de groentebouillonblokjes, de appel en het sinaasappelsap toe en breng aan de kook. Dek de soep af en kook deze voor een 2o-tal minuten op een laag vuur.

Pureer de soep met een staafmixer en breng naar wens op smaak met peper en zout.
Samen met een ambachtelijk zuurdesembrood een top maaltijd.

Recept- en variatie tips

  • Voor extra romige soep voeg je nog 125 ml Crème fraîche toe.
  • voeg een theelepel kerriepoeder toe.
  • Kruimel er wat stukjes geitenkaas over.
  • Garneer met een takje peterselie.
  • Garneer met geroosterde pompoenpitten

Eet smakelijk.