Fles pompoenterrine
Ingrediënten
1 Fles of ook wel butternut-pompoem genoemd, geschild en in stukjes van 3 cm
2 grote wortelen, in stukken
50 g cashewnoten, grof gehakt
2 eieren
50 g rijstmeel
100 g besanmeel (kikkererwtenmeel)
100 g geraspte emmental
1 tl zout of naar smaak,
versgemalen zwarte peper naar smaak
1 tl chilipoeder
2 tl venkelzaad
2 tl mosterdzaad
2 tl nigellazaad (kalonji)
1 tl komijnzaad
1 handvol gehakte koriander
Bereiding
- Stoom de wortel en de pompoen in een stoommandje gaar. Laat even afkoelen en pureer met een mixer in een maatbeker, eventueel in porties.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe de puree samen met de overige ingrediënten in een grote mengkom en meng goed. Proef of er eventueel nog zout, peper of chilipoeder toegevoegd moet worden.
- Bekleed een rechthoekige ovenschaal met bakpapier en stort het mengsel erin.
- Zet in de oven voor ongeveer 40 à 45 minuten.
Tip:
Koriander is zo’n ingrediënt waarover de meningen diagonaal tegenover elkaar staan. Hou je er niet van vervang hem dan gewoon door eenzelfde hoeveelheid peterselie.
Met dank aan VitaleVoeding